Купуй онлайн

Як вживати вівсянку аби знизити рівень холестерину

Вівсянка ­­­– один із тих продуктів, який містить велику кількість важливих для організму поживних речовин. Однією з переваг для здоров’я від щоденного її споживання є розчинна клітковина у вівсі, яка може допомогти знизити рівень холестерину в крові. Ця унікальна форма клітковини здатна зменшити всмоктування холестерину, і, як вважають дієтологи, лише 5-10 грамів розчинної клітковини на день може допомогти знизити його рівень.

Зібрали 5 корисних порад дієтологів про те як вживати вівсянку аби цього досягти.  

Споживайте вівсянку з молоком

Якщо ви віддаєте перевагу молоку, використовуйте 1% або знежирений продукт, щоб обмежити кількість споживаного холестерину. Можна розглянути варіанти рослинного молока (соєвого, мигдального або вівсяного), яке містить нуль міліграмів холестерину. Вибір вівсяного молока забезпечить додатковий грам розчинної клітковини на чашку, що є ще одним бонусом. 

Додавайте масло

В одній столовій ложці вершкового масла міститься близько 30 міліграмів холестерину. Хоча це може здатися небагато, дієтологи рекомендують споживати не більше 300 міліграмів холестерину на день. Замість того, щоб додавати масло до каші, виберіть більш здорову форму жирів. Наприклад, горіхове масло, мигдальне або арахісове, які містять корисні для серця жири. Якщо ви любите пікантну вівсянку, додайте до неї кілька скибочок авокадо.

Додавайте фрукти

Більшість фруктів містять нерозчинну клітковину, яка сприяє нормальному травленню, а деякі фрукти (груші, ягоди, абрикоси та яблука) також містять розчинну клітковину, що знижує рівень холестерину.

Знайдіть альтернативу цукру

Дієти з високим вмістом цукру можуть призвести до того, що ваше тіло вироблятиме більше «поганого» холестерину. Якщо не можете відмовитись від цукру взагалі, спробуйте використовувати фруктовий наповнювач як солодке доповнення до каші. 

Замінники цукру, такі як стевія, також можуть бути хорошими варіантами.

Додайте трохи насіння

Насіння льону або чіа є чудовим варіантом для додавання до вівсянки. Усі ці варіанти багаті клітковиною, містять корисні для серця Омега-3 жири, які можуть підвищити рівень ліпідів у крові. 

Тож, як бачите, існує багато способів зробити корисну вівсяну кашу ще більш кориснішою. Все, що потрібно, – це трохи креативності та кілька додаткових інгредієнтів.

Смачного з ТМ “Добродія”!