Купуй онлайн

Що приготувати з вівсяних пластівців до святкового столу 

Традиційно вівсянка асоціюється у багатьох із нас з кашею до сніданку. Проте список страв, у приготуванні яких її можна використати, набагато ширший. Особливо, якщо мова йде про святковий стіл! Експерти ТМ “Добродія” підготували для вас 6 оригінальних рецептів блюд із вівсяних пластівців, які без вагань можна приготувати до прийдешніх свят.

Печиво з вівсяних пластівців з родзинками та горіхами

Всі ж пам’ятають смак дитинства? Смак вівсяного печива з теплим молоком… Пропонуємо покращити рецепт додаванням до печива родзинки та горішки.

Інгредієнти: 

  • 300 г вівсяних пластівців ТМ “Добродія”
  • 250 г вершкового масла
  • 1 склянка цукру 
  • 1,5 склянки коричневого цукру
  • 4 яйця 
  • 1 ч. л ваніліну
  • 4 ст. л води
  • 1 склянка борошна
  • 1/2 ч. л меленої кориці
  • 1 ч. л солі
  • 1 ч. л соди
  • 225 г волоських горіхів

Приготування:

Збийте масло з цукром, додайте ванілін, змішайте сухі інгредієнти. Далі додайте воду і добре збийте тісто міксером. Промийте водою родзинки та подрібнені горіхи, все перемішайте. Викладіть печиво на деко ложкою, випікайте 20 хвилин.

Чорничні кекси з вівсянки

Ці кекси, впевнені, не залишать байдужим нікого з вас. Адже у рецепті – вибуховий склад фруктів і ягід. При приготуванні використовується чорниця, але її можна замінити на будь-які інші ягоди.

Інгредієнти: 

  • 160 г вівсяних пластівців ТМ “Добродія”
  • 1 яйце
  • 40 г мигдальних пластівців
  • ½ моркви середнього розміру
  • 15 г крупи кіноа
  • ½ банана
  • ½ ч. л розпушувача
  • 175 мл рослинного або звичайного молока
  • 40 г меду
  • 1 ч. л ванільного екстракту
  • 75 г замороженої чорниці
  • сіль на смак

Приготування:

Злегка підсмажте мигдальні пластівці на сухій сковороді. Дрібно натріть моркву і змішайте у глибокій мисці з вівсяними пластівцями, кіноа, розпушувачем і мигдалем. Збийте блендером банан, молоко, мед, яйце, ваніль і сіль. Змішайте сухі і вологі інгредієнти. Додайте до них ягоди і викладіть у форми для кексів.

Дайте тісту постояти у формах 5 хвилин, а потім випікайте при 200 градусах близько 30 хвилин.

Вівсянка-тірамісу

Інгредієнти:

  • 45 г вівсяних пластівців ТМ “Добродія” 
  • 1 банан 
  • 70 мл кефіру 
  • дрібка меленої кави
  • 8 г какао 
  • 10 мл меду 

Приготування:

У блендері змішати кефір, мед, пластівці і банан. Добре перебити в однорідну масу, додати какао і трішки кави для смаку. Перемішати, залишити на ніч у красивій креманці. Зранку дістати, зверху додати ще кефіру і – смачний десерт до святкового столу готовий! 

Котлети з вівсяних пластівців із плавленим сиром

Вівсяні пластівці стануть в пригоді при приготуванні не лише солодких, але й солоних блюд. Особливо котлеток!

Інгредієнти:

  • 1 склянка вівсянки ТМ “Добродія”
  • 1 склянка води
  • 200 г вершкового масла
  • 3 цибулини 
  • 2 плавлені сирки 
  • 2 зубчики часнику
  • 1 склянка мелених сухарів 
  • 2-3 яйця
  • сіль, перець на смак

Приготування: 

Вівсяну крупу залийте водою, доведіть до кипіння, додайте вершкове масло. Цибулю наріжте та обсмажте до золотистого кольору. Пропустіть цибулю, сирки та часник через м’ясорубку. Додайте сухарі, яйця, сіль, перець, перемішайте, сформуйте фрикадельки, обсмажте на розігрітій сковороді, заздалегідь обвалявши в борошні.

Котлети з вівсянкою і фаршем

Здавалося б, в сучасному світі вже нікого не здивувати м’ясними стравами, але котлети з вівсянкою і фаршем це спростовують. Завдяки вівсяним пластівцям, готове блюдо виходить дуже корисним, ніжним і низькокалорійним.  

Інгредієнти:

  • 800 г м’ясного фаршу 
  • 350 г вівсяних пластівців ТМ “Добродія”
  • 100 г молока
  • 2 яйця 
  • 1 склянка пшеничного борошна для панірування
  • сіль, перець на смак
  • олія

Приготування: 

У склянку розбиваємо яйця, додаємо молоко і збиваємо до однорідного стану.

Висипаємо пластівці в глибоку миску, заливаємо отриманою сумішшю і даємо час настоятися (близько 15-20 хвилин). До фаршу додаємо сіль і спеції. З’єднуємо пластівці і фарш, ретельно перемішуємо і мокрими руками формуємо невеликі котлетки. Обвалюємо кожну з них в борошні з усіх сторін. Змащуємо деко олією і розігріваємо духовку до 180 градусів. Викладаємо на деко котлетки і відправляємо їх випікатися протягом 15-25 хвилин до готовності.

Тюфтельки м’ясні вівсяні

Інгредієнти:

  • 300 г яловичого фаршу
  • 300 г свинячого фаршу
  • 150 г вівсяних пластівців ТМ “Добродія” 
  • 1 ч. л цукру 
  • 60 г болгарського перцю
  • 100 г моркви
  • 1 цибулина 
  • 700 г томатного соку
  • 50 г петрушки
  • сіль, перець на смак
  • олія

Приготування: 

Подрібнити вівсяні пластівці ТМ “Добродія” в блендері. Половину змішати зі свинячим і яловичим фаршем. Пів цибулини нарізати дрібними кубиками, трохи причавити, щоб пустила сік, і додати до фаршу. Сформувати тюфтельки, обкачати їх у вівсянці, що залишилася, й обсмажити на олії до рум’яної кірочки.

Нарізати перець, моркву й пів цибулини кубиками середнього розміру, обсмажити овочі в каструльці. Додати приправи, цукор, залити томатним соком і довести до кипіння. Покласти тюфтельки в соус і тушкувати протягом 60 хвилин. Подаючи на стіл, посипати петрушкою.

Нехай ваш святковий стіл буде смачним і корисним разом із вівсянкою “Добродія”!