Купуй онлайн

Легкі солодкі блюда з вівсянки до літніх свят

На серпень припадає відразу три свята, які в народі називають Спасом, – Медовий, Яблучний та Горіховий Спас.

Щоб святкувалось ще смачніше, експерти ТМ “Добродія” підготували рецепти солодких страв із вівсяних пластівців із додаванням меду, яблук і горіхів. Ці блюда не лише легкі в приготуванні, але й корисні для здоров’я. Адже важливою перевагою продукції ТМ “Добродія” є те, що завдяки використанню інноваційних технологій у ній зберігається 95% користі зерна. Дослідження, що були проведені провідними європейськими лабораторіями, показали, що у пластівцях “Добродія” зберігається цінний комплекс макро-, мікроелементів та вітамінів.

Вівсяні батончики з сухофруктами

Інгредієнти: 

  • Вівсяні пластівці “Супер Геркулес” ТМ “Добродія” – 150 г
  • Горіхи – 70 г
  • Родзинки – 40 г
  • Банани – 1 шт.
  • Мед – 1,5 ст. л

Приготування:

Промити та просушити родзинки. Порубати горіхи. Банан подрібнити виделкою. З’єднати вівсянку з родзинками й медом. Розігріти духовку до 180°C. Деко застелити папером, змастити папір олією. Викласти вівсяну масу на деко тонким шаром. Випікати 20 хвилин. За готовності нарізати на батончики.

Вівсяна каша “Яблучний пиріг”

Інгредієнти:

·         Вівсяні пластівці “Ніжні з курагою” ТМ “Добродія” – 1 склянка

·         Зелене яблуко – 1 шт.

·         Вода – 1 склянка

·         Молоко – 1 склянка

·         Кориця – 1 ч.л

·         Гвоздика, духмяний перець – на смак

·         Жменя родзинок

·         Сіль – на смак

·         Мед – 1 ст.л

·         Вершкове масло та 1 ч.л цукру – для обсмажування

·         Жменя волоських горіхів, йогурт, вершки, молоко – для подачі

Приготування: 

Половину яблука нарізати кубиками. В каструлі змішати воду, молоко, спеції, нарізане яблуко, ретельно промиті родзинки та вівсяні пластівці. Поставити на повільний вогонь. Варити 4-5 хвилин до готовності, помішуючи при необхідності. В кінці додати сіль і мед. Накрити кришкою і залишити на 2-3 хвилини. Додати трохи молока, якщо каша занадто густа.

Частину яблука нарізати тонкими шматочками. Обсмажити в невеликій кількості вершкового масла до золотистого кольору. В кінці додати цукор і смажити, поки він не розплавиться. Подавати кашу з обсмаженими яблуками, йогуртом, молоком або вершками. Зверху прикрасити волоським горіхом.

Вівсяні млинці

Інгредієнти:

  • Вівсяні пластівці “Супер Геркулес” ТМ “Добродія” – 1 склянка
  • Яблуко – 2 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – на смак
  • Сіль – на смак
  • Мед – на смак

Приготування: 

За годину до приготування потрібно залити пластівці водою та дати їм набрякнути. Натираємо яблука на тертці. У набряклі пластівці розбиваємо 1 яйце, додаємо сіль, цукор та яблука. Усе змішуємо та смажимо. Подавати до столу можна з медом, морозивом, сметаною або згущеним молоком.

Запіканка із сухофруктами

Інгредієнти: 

  • Вівсяні пластівці “Ніжні з курагою” ТМ “Добродія” – 2 склянки
  • Молоко – 350 мл 
  • Йогурт без домішок – 350 мл
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 100 г
  • Пакетик ванільного цукру
  • Сушені фініки – 5050 г
  • Волоські горіхи – 50 г
  • Розпушувач – 1 ч.л 
  • Сіль – на смак
  • Вершкове масло
  • Ягоди й цукрова пудра для прикраси

Приготування: 

2-3 ложки вівсяних пластівців подрібніть у борошно та змішайте з іншими пластівцями. Потім додайте йогурт, молоко, яйця, цукор (звичайний і ванільний), розпушувач і сіль. Ретельно перемішайте та подрібніть горіхи й фініки. Перш ніж вилити отриману масу у форму для запікання, обов’язково змастіть її вершковим маслом. Потім викладіть на дно горіхи й фініки. Залийте вівсяною сумішшю та поставте в духовку на 30 хвилин при температурі 180°C. Після приготування посипте пудрою та прикрасьте ягодами.

Вівсяні батончики з журавлиною і яблуком

Інгредієнти:

  • Вівсяні пластівці “Супер Геркулес” ТМ “Добродія” – 2 склянки
  • Цукор – 80 г
  • Розпушувач – 1,5 ч. л
  • Сіль – 0,5 ч. л
  • Кориця – 0,5 ч. л
  • Яйця – 2 шт.
  • Яблука – 2 шт.
  • Волоські горіхи – 50 г
  • В’ялена журавлина – 50 г

Приготування: 

Яблука почистити та перемолоти в пюре, вбити в пюре яйця. Окремо змішати вівсяні пластівці, цукор, сіль, розпушувач, корицю. Залити пластівці яблучним пюре з яйцями й залишити на 20 хвилин. Додати до суміші горіхи й журавлину, все перемішати та покласти в форму для запікання з пергаментом. Випікати 30 хвилин при 180°C.

Запечена вівсяна каша

Інгредієнти:

  • Вівсяні пластівці “Супер Геркулес” ТМ “Добродія” – 1 склянка
  • Зелене яблуко – 2 шт.
  • Кориця – 1 ч. л
  • Яйця – 1 шт.
  • Розпушувач – 1 ч. л
  • Сіль – на смак 
  • Коричневий або звичайний цукор – 1 ч. л
  • Молоко – 1 стакан
  • Ванільний цукор – 1 ч. Л
  • Волоські горіхи – 50 г

Приготування: 

Змастіть вершковим маслом форму для випічки. Поріжте яблука та розташуйте їх на дні. У вівсяну крупу додайте корицю, розпушувач, сіль, цукор і покладіть зверху. Яйце слід збити разом із молоком і ваніллю. Потім вилийте все у форму. Молоко має покривати вівсянку. Накрийте форму плівкою та поставте на ніч у холодильник. Перед випіканням посипте зверху товченими волоськими горіхами. Готувати в духовці 30 хвилин при температурі 180°.

Мільйони українців – вівсянка одна. ТМ “Добродія”!

Смачного з ТМ “Добродія”!